Коли Київ не може боятися блекауту: експерт назвав терміни

Вже в середині лютого блекаут не буде страшним для Києва. Місцеві жителі отримуватимуть воду та тепло, навіть якщо система не може працювати.

Відключення світла

Яка ситуація в Україні з енергосистемою? Фото - ib.ua

За словами “НБН“, про це в ефірі телемарафону заявив голова Центру вивчення енергії Олександр Харченко.

Він пояснив, що влада української столиці готується запустити нову систему електропостачання, основою якої буде резервне виробництво, у тому числі для систем тепла та водопостачання. Надалі очікується використання цієї схеми в інших містах нашої країни.

“Якщо все буде дотримуватися плану, до середини лютого все одно буде для будь-якого чорного виробництва, оскільки теплові станції отримають резерви для теплових станцій та водопостачання. Тому, навіть якщо система не буде працювати, у кожного буде тепло , вода і сила “, їжа”, – пояснив Харченко.

Він також додав, що у Херсоні та Миколаєві найскладніша ситуація з електроенергією. Постачання енергії в Одесі дещо покращилося, але там виникають проблеми через поганий розвиток регіону щодо електричних мереж. У Львові теж не все просто з світлом, оскільки місто значною мірою страждало від російських ракетних атак, які повністю знищили багато об’єктів.

Раніше Кличко розповів про насладки ракетного обстрілу Києва.

Exit mobile version