У ОК «Південь» розповіли про ситуацію на Кінбурнській косі: ким контролюються острови поблизу Херсона

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України розповіла, яка зараз ситуація на Кінбурнській косі і хто контролює острови поблизу Херсона.

ЗСУ

ЗСУ звільняють Херсонщину та Миколаївщину. Фото - lb.ua

Як інформує «НБН» з посиланням на РБК-Україна, Наталія Гуменюк заявила, що наразі жодна зі сторін не має повного контролю над Кінбурнською косою та островами поряд з Херсоном. Наразі там триває бойова робота.

Цитата з повідомлення керівник ОК «Південь»:

«Наразі там досить складна ситуація. Знову ж таки, погода нині ніяк не сприяє легкому завершенню та короткочасності цієї операції. Це також пов’язано з Кінбурнською косою, де продовжує спостерігатись присутність ворожих сил, де продовжуються атаки на протилежний берег. Аналогічно і з островами, де зараз триває бойова робота. Там жодна із сторін не має абсолютного контролю. Це і є лінія розмежування, лінія фронту, де ведуться бойові дії.

За словами Гуменюк, на південному фронті зараз немає критичних змін. Військові України більше здійснюють завдання щодо ліквідації бойових потужностей ворожих сил. У даному випадку йдеться про тилові райони ворога.

Насамкінець вона підсумувала, що в даний час майже по всій території лівобережжя ведуться бої.

Exit mobile version