Екс-депутат Держдуми висловився про мобілізацію в РФ: хто з росіян потрапить на фронт у новій хвилі

Колишній депутат Державної Думи Російської Федерації, опозиціонер Ілля Пономарьов висловився про нову хвилю мобілізаційних заходів у РФ.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – iz.ru

В ефірі телеканалу FREEДОМ опозиційний політик заявив, що у новій хвилі мобілізації на фронт в Україну потраплять в основному покірні громадяни Росії з провінції, інформує «НБН».

За словами Пономарьова, призов до путінської армії не торкнеться жителів Москви та Санкт-Петербурга. Крім того, так звану часткову мобілізацію в РФ ніхто не скасовував, а отже Міністерство оборони набиратиме стільки людей, скільки йому необхідно у певний момент.

«Кремль докладе всіх зусиль для того, щоб максимально не чіпати Москву і Санкт-Петербург як найбільш вибухонебезпечні регіони», – зазначив екс-депутат Держдуми.

Опозиціонер додав, що військове відомство Росії не змінить своєї тактики і набиратиме людей в окупаційну армію з максимально віддалених районних центрів, щоб суспільство не бачило, що процес мобілізації по-справжньому масовий.

Крім того, з цією ж метою загиблих в Україні загарбників розподілятимуть по всій території країни, щоб великі цвинтарі не виникали на одному місці.

На думку Пономарьова, російське керівництво не закриє кордони для втечі потенційних призовників, оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін хоче, щоб нелояльна частина населення виїхала з країни.

«Цілком усвідомлена така ось тактика налякати людей, щоб поїхали. А ті, які відповідно покірніші, вони залишаться, їх і візьмуть до армії», – пояснив політик.

Раніше у ГУР МОУ розповіли, скільки росіян наберуть до армії Путіна в рамках додаткової мобілізації.

Exit mobile version