Нова хвиля призову може послабити армію Путіна: військовий експерт вказав на проблеми з мобілізацією в Росії

Содиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник висловився про нову хвилю мобілізації в Російській Федерації, пояснивши, як вона вплине на стан речей у путінських окупаційних військах.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – iz.ru

В інтерв’ю виданню OBOZREVATEL експерт зазначив, що РФ має у своєму розпорядженні багатомільйонний мобілізаційний ресурс, проте збільшення чисельності її збройних сил може призвести не до їх посилення, а до ослаблення, інформує «НБН».

За словами Мельника, армія Путіна не може мінімально забезпечити своїх бійців у плані озброєння та екіпірування. Зі збільшенням чисельності військ ці проблеми лише посилюватимуться.

«Очевидно, що на наступні 300 000 проблема із забезпеченням буде ще більшою», – зазначив експерт.

Крім того, механічне збільшення ЗС РФ не означатиме автоматичне підвищення їх якості. Він нагадав, що на мінімальну підготовку одного військовослужбовця потрібно 1-3 місяці. Також йому потрібно видати зброю, екіпірування та вирішити всі пов’язані з ним логістичні питання.

«Якщо враховувати всі ці деталі та національні особливості, то може вийти так, що збільшення війська призведе не до його посилення, а навпаки, до ослаблення. На що ми багато в чому розраховуємо», – резюмував Мельник.

Нагадаємо, що військкомати РФ, щоб виконати показники з мобілізації, набирають у путінську армію навіть громадян із наркозалежністю.

Exit mobile version