Британська розвідка озвучила кількість «вагнерівців», які воюють в Україні

Розвідка Сполученого Королівства розповіла, скільки найманців російської приватної військової компанії «Вагнер» воюють в Україні.

Найманець ПВК «Вагнер»

Найманець ПВК «Вагнер». Фото – novoeizdanie.com

Британська розвідка повідомила, що у війні проти України разом із регулярною армією Російської Федерації беруть участь 50 000 бойовиків зі складу приватної військової компанії «Вагнер» олігарха Євгена Пригожина.

Про це інформує «НБН» з посиланням на Twitter-аккаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У розвідці Великобританії зазначають, що за даними державного реєстру Росії, воєнізована ПВК офіційно зареєстрована як юридична особа 27 грудня 2022 року. При цьому основною діяльністю «вагнерівців» заявлений «консалтинг у галузі управління», згадки про військову службу відсутні.

У зведенні наголошується, що Пригожин, ймовірно, фінансував свою армію за рахунок завищених держконтрактів, пов’язаних з іншими його компаніями.

«Реєстрація, ймовірно, спрямована на те, щоб максимізувати комерційну вигоду Пригожина та ще більше узаконити дедалі відомішу організацію», – заявили у розвідці.

Раніше командувач армії Путіна в Україні Валерій Герасимов визнав, що ПВК «Вагнер» не підкоряється ЗС РФ, і найманці Пригожина можуть воювати недобровільно.

Exit mobile version