Аналітики ISW оцінили готовність Путіна до ведення затяжної війни та ядерної атаки

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили готовність кремлівського диктатора Володимира Путіна вести затяжну війну та застосувати ядерне озброєння.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – rbc.ru

У своєму звіті американські експерти зазначають, що російський лідер неодноразово ставив високі цілі для уряду та армії, проте він утримувався від ухвалення дорогих рішень, яких потребує затяжна війна, інформує «НБН».

Кремль із запізненням почав проводити великі військові реформи, але Путін, як і раніше, продовжує стримано приймати рішення, зокрема, зволікає з оголошенням другої хвилі мобілізації.

Західні офіційні особи вважають, що глава Кремля виступає за те, щоб продовжувати приховано проводити набір до його окупаційних військ, оскільки перша хвиля мобілізаційних заходів була непопулярною.

Аналітики ISW вважають, що небажання президента-агресора йти на ризик говорить про те, що він навряд чи зважиться на ядерну ескалацію чи війну з Північноатлантичним Альянсом.

Диктатору є важливим його внутрішній статус-кво, і він намагається не вести ризиковану політику для досягнення своїх цілей. Путін демонструє, що він залишається обачливою людиною, яка усуває ризики, незважаючи на те, що його сприйняття ситуації розходиться з реальністю.

Раніше в ISW заявили, що Кремлю не вдається мотивувати громадян РФ для затяжної війни, звернувши увагу на заяви Путіна та глави російського МЗС Сергія Лаврова.

Exit mobile version