Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні України та оцінила загрозу наступу окупантів у регіоні

Керівник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк розповіла про дії окупантів у регіоні та оцінила загрозу з боку ворога.

Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк. Фото – Наталія Гуменюк/Facebook

В ефірі національного телемарафону речниця ОК «Південь», коментуючи публікацію видання Financial Times про можливий початок наступу ЗС РФ протягом 10 днів, наголосила, що ворог накопичив потужне угруповання в регіоні ще до повідомлень про можливі великі атаки окупантів, інформує «НБН».

За словами Гуменюк, на півдні країни не відбуваються критичні зміни, при цьому цей регіон все ж таки залишається в пріоритеті у росіян, незважаючи на те, що їхні основні зусилля будуть сконцентровані на сході України.

«Достатньо потужні сили ще до наступу були накопичені на нашому напрямку. Ми бачимо, що продовжується і розвідка, і аеророзвідка, у тому числі з використанням човнів, віджатих у місцевого населення», – повідомила керівник прес-центру.

Вона додала, що інтенсивність розвідки росіян не зростає, зокрема через погодні умови – потужний шторм на Чорному морі, сильний поривчастий вітер.

«Тому використання надводних способів, наприклад, для ДРГ є дуже критичним, і в тому числі за підтримки нашої артилерії виявляється навіть летальним», – додала спікер ОК «Південь».

Раніше глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, коли чекати на новий російський наступ у регіоні.

Exit mobile version