Аналітики ISW повідомили про початок великого наступу російських військ у Луганській області

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що війська Російської Федерації розпочали великий наступ у Луганській області. Незважаючи на спроби окупантів просунутися у регіоні, українські сили не дають їм досягти значних успіхів.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – ukr.net

У своєму звіті за середу, 8 лютого, аналітики ISW заявили, що путінські окупаційні сили розпочали великий наступ на Луганщині. За останній тиждень темпи операцій ЗС РФ уздовж лінії Сватово-Кремінна помітно зросли, інформує «НБН».

Експерти зазначили, що геолокаційні кадри бойових дій підтвердили успіхи наступу загарбників у районі Дворічного на північний захід від Сватового.

Росіяни залучили щонайменше три великі дивізії ЗС РФ у цьому районі, що вказує на початок масштабного наступу країни-агресора, навіть якщо ЗСУ не дають ворогові досягти серйозних успіхів.

В Інституті вивчення війни вважають, що великий наступ Росії ще не набрав повного темпу, оскільки командування окупантів не ввело в дію частини 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї гвардійської танкової армії Західного військового округу. Цей підрозділ був перекинутий на Луганщину у січні після розгортання у Республіці Білорусь.

Аналітики зазначають, що незважаючи на те, що зараз росіяни володіють ініціативою, встановлюючи умови бою, повне залучення цих сил може призвести до їхньої остаточної кульмінації на лінії Сватово-Кремінна без досягнення головного завдання Кремля – повного захоплення Донецької та Луганської областей.

В ISW додали, що ця кульмінація може відкрити вікно можливостей для ЗСУ, яке захисники зможуть використати для контрнаступу.

Напередодні глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про обстановку в районі Кремінної.

Exit mobile version