Скільки танків втратили війська Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну: дані аналітиків

Путінські окупаційні сили з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратили половину всіх боєздатних машин, які мали Збройні сили Російської Федерації до 24 лютого.

Знищений російський танк

Знищений російський танк. Фото – dw.com

Моніторингова група Oryx, яка займається збиранням візуальних доказів втрат військової техніки в Україні, підрахувала, що російські окупанти втратили щонайменше 1000 танків із початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на CNN.

За даними аналітиків, 544 танки окупантів були захоплені українськими захисниками, 79 пошкоджені і 65 покинуті. Ці відомості не включають втрат, які моніторингова група не може підтвердити.

Військовий аналітик Oryx Якуб Яновський зазначив, що фактичні втрати путінської армії в Україні можуть становити 2000 танків. За його словами, країна-агресор розпочала війну, маючи 3000 таких справних бойових машин, тому є велика ймовірність, що загарбники втратили половину придатних для використання танків.

Також моніторингова група підрахувала, що 544 російські бронемашини, які захопили українські військові, повністю покривають танкові втрати ЗСУ – близько 459 одиниць.

Раніше моніторингова група Oryx розповіла, скільки техніки втратили російські війська за час повномасштабної війни в Україні.

Exit mobile version