При нападі на Німеччину чверть громадян цієї країни готові негайно втекти – дані опитування

Фактично кожен четвертий німець намагатиметься залишити країну якнайшвидше у разі збройного вторгнення.

Бундестаг

Бундестаг. Фото - скріншот YouTube-відео.

Про цікаві результати докладного опитування, проведеного британською міжнародною інтернет-компанією з дослідження ринку та аналізу даних «YouGov», повідомляє «НБН», посилаючись на статтю «Європейської правди».

Відповідно до проведеного опитування, лише кожен 10-й громадянин ФРН висловив готовність захищати свою країну, взявши зброю до рук. При цьому лише 5 відсотків німців пішли б на військову службу у добровільному порядку, а ще 6 відсотків дорослого населення вичікуватимуть, доки їх закличуть у ситуації критичної необхідності.

Ще третина опитаних, або 33 відсотки, спробують не переривати звичне життя до останнього, а практично кожен четвертий (24 відсотки) при оголошенні воєнного стану – виїде з країни без довгих роздумів.

Утім, без жодних сумнівів німці впевнені в одному — максимальною загрозою на найближчі роки, 82 відсотки учасників репрезентативного опитування вважають Росію. При цьому, до початку російського вторгнення в Україну 24-го лютого 2022-го року, сприйняття було сформовано абсолютно інакше – у 2021-му році тільки 32 відсотки населення Німеччини, у віці від 16 років, сприймали РФ як агресивного сусіда.

Раніше ми писали, що поточні відносини України з Німеччиною перейшли до складної фази.

Exit mobile version