Мобілізація в Росії: у ГУР заявили про підготовку окупантів до масового набору студентів у армію Путіна

У Російській Федерації готуються до проведення чергової хвилі мобілізаційних заходів, зокрема країна-агресор нарощує можливості для масового набору студентів у путінську армію.

Мобілізація в Росії

Фото – ria.ru

Українська розвідка з’ясувала, що росіяни мають намір мобілізувати до путінських окупаційних сил студентів очної форми навчання вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Telegram-канал Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Для цієї мети в РФ створюють так звані «ділянки оповіщення», які допомагатимуть військкоматам вручати повістки студентам. Відомо, що керівництво Новосибірського державного педагогічного університету, Томського політехнічного університету, Томського державного педагогічного університету видали документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість співробітників та студентів для роботи на «дільницях оповіщення».

До складу «ділянок» включатимуть громадян, які офіційно не підлягають мобілізації, без їхньої згоди чи попереднього інформування. Представники вищого керівництва університетів керуватимуть «дільницями».

У ГУР МОУ припускають, що мобілізацію в Росії буде проведено до 1 квітня – початку весняного призову на строкову службу.

Раніше американська розвідка озвучила кількість громадян РФ, яких можуть мобілізувати під час чергової хвилі призову до армії.

Exit mobile version