Жданов оцінив загрозу з боку Росії на 24 лютого: на якому напрямку окупанти нарощують сили

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що Україна готується до 24 лютого, оскільки існує загроза з боку РФ у річницю повномасштабного вторгнення.

Олег Жданов

Фото – glavred.net

Під час стріму Жданов попередив, що росіяни 24 лютого спробують зробити якусь «велику прикрість», але з політичної точки зору у них таких можливостей мало, інформує «НБН».

«Ми готуємося до 24 лютого, розуміючи, що Росія не пропустить, Путін не пропустить цей день просто так», – зазначив він.

За словами військового експерта, окупанти стягують додаткові сили на Донецький напрямок – до Авдіївки, Бахмута, Вугледара та Мар’їнки. На сьогодні там знаходиться 190 ворожих батальйонів, хоча ще кілька тижнів тому їх було 160.

Жданов звернув увагу на те, що ЗС РФ відмовилися від формування та ведення боїв БТГ, що свідчить про дефіцит озброєння. Тому загарбники формують не мотострілкові, а стрілецькі батальйони.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що країні-агресору не вистачає резервів, щоб збільшити наступ хоча б на Луганщині. Експерт зазначив, що росіяни додали 30 батальйонів на Донецькому напрямку, проте не можуть посилити армію на Луганщині.

Жданов додав, що до кінця березня РФ може зосередити в Україні до 400 000 загарбників уздовж лінії фронту у 1000 кілометрів.

Нагадаємо, в Офісі президента України розповіли, до чого готуватись громадянам 24 лютого.

Exit mobile version