Окупанти готуються штурмувати Вугледар: британська розвідка оцінила шанси росіян на прорив оборони

Російські війська готуються до нового штурму Вугледара на Донеччині. Розвідка Великої Британії оцінила шанси армії Путіна на прорив оборони міста.

Вугледар

Фото – AP Photo / LIBKOS

Путінські окупаційні сили готуються до нового наступу на Вугледар, де вони зазнали великих втрат. Британська розвідка повідомляє, що у ЗС РФ недостатньо ресурсів для прориву і цього разу.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У зведенні наголошується, що протягом останніх 48 годин відбувалися тяжкі бої в районі Бахмута Донецької області. Там українські захисники зберігають відкритими шляхи постачання на захід, незважаючи на поступове оточення росіян протягом останніх 6 тижнів.

На півдні Донеччини Вугледар знову зазнав сильного обстрілу. У розвідці Великобританії вважають, що є ймовірність того, що окупанти готуються знову штурмувати місто, незважаючи на дорогий невдалий наступ наприкінці минулого року та на початку лютого.

У відомстві припускають, що за Вугледарську операцію відповідає Східне угруповання військ ЗС РФ, яким командує генерал-полковник Рустам Мурадов.

Ймовірно, воєначальник перебуває під сильним тиском, щоб досягти результатів після критики з боку націоналістичної спільноти країни-агресора після попередніх провалів. Проте навряд чи генерал має ударну силу, яка здатна домогтися прориву в місті.

Раніше військовий розповів, чому для росіян принципово важливо взяти під контроль Вугледар.

Exit mobile version