У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чи можуть окупанти проводити авіанальоти в Україну за «сирійським сценарієм»

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, чи можуть війська Російської Федерації здійснювати авіанальоти на українську територію, як це проводили окупанти у Сирії.

Російська авіація

Фото – novyny.live

Видання «РБК-Україна» зазначає, що два тижні тому газета Financial Times писала про те, що за її даними, окупанти накопичують літаки та гелікоптери поблизу українського кордону для підтримки наземного наступу путінської армії, інформує «НБН».

Загарбники вже намагалися застосовувати схожу тактику у лютому 2022 року, помилково вважаючи, що вони змогли знищити українську систему протиповітряної оборони. Тоді ворожа авіація заходила у повітряний простір країни та влаштовувала бомбардування північних регіонів. При цьому РФ почала масово втрачати бойові літаки, припинивши вторгатися на підконтрольну Києву територію.

Зараз путінські війська випускають по нашій країні ракети літаками стратегічної авіації за сотні кілометрів від державних кордонів або з акваторії Азовського моря.

За словами речника Повітряних сил, росіяни не змогли рік тому і не зможуть зараз здійснювати в Україні такі авіанальоти, як у Сирії. ППО нашої країни якісно та кількісно посилилася, тому при вторгненні літаків РФ углиб нашої країни вони стануть більш доступною ціллю для протиповітряної оборони, ніж БПЛА чи крилаті ракети.

Раніше Ігнат розповів, чи продовжить Росія атакувати нашу енергетичну систему.

Exit mobile version