«Бавовна» у Маріуполі: Андрющенко повідомив, що відбувається у місті після вибухів

Російські окупанти активізувалися після вибухів у тимчасово захопленому Маріуполі. Також у місто завезли багато систем протиповітряної оборони, проте вони не рятують від «бавовни».

Маріуполь

Фото – reuters.com

Радник мера Петро Андрющенко розповів, що відбувається у тимчасово окупованому Маріуполі після вибухів. За його словами, всі заходи загарбників у місті для запобігання «бавовні» не спрацьовують, зокрема використання безлічі ППО. Крім того, росіянам заборонено обговорювати ці інциденти, вони вдають, що нічого не відбувається.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами чиновника, змінився напрямок руху ворожої військової техніки. Вона проходить у напрямку Пологів повз Маріуполь і далі в Луганську область.

«Це схоже на перекидання частин із Запоріжжя на Донбас. До Маріуполя завозять старі радянські зенітки, зняті з консервації», – зазначив Андрющенко.

Радник міського голови повідомив, що також до Маріуполя заїхало багато російських мобілізованих, тренування яких відбуваються на полігоні ЗСУ. Новобранцями ЗС РФ доукомплектують частини, кидаючи їх на фронт.

Тренують «мобіків» росіяни та кадирівці, чисельність останніх у місті збільшилася з 2000 до 5000 осіб.

«Вони не беруть участь у навчаннях. І є підозра, що їх будуть використовувати як загороджувальні загони», – додав чиновник.

Як повідомлялося, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Україна деокупує Маріуполь вже цього року.

Exit mobile version