Жданов висловився про виведення військ з Бахмута та озвучив ризики подальшої оборони міста

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував ситуацію довкола Бахмута Донецької області. На його думку, швидше за все, українським захисникам доведеться вийти із міста.

Бахмут

Фото – Instagram/libkos

На своєму YouTube-каналі Жданов розповів, що в Бахмуті, як і раніше, складна ситуація, ЗСУ стримують наступ армії Путіна, проте окупанти атакують безперервно і намагаються взяти місто в кільце, інформує «НБН».

За словами експерта, найстрашніше те, що півкільце, яке формують ворожі війська, дуже широке. Коридор на західній околиці Бахмута, який лишається під контролем захисників, становить 5 кілометрів.

Жданов зазначив, що зараз ситуація нагадує Дебальцевську операцію – одне із найбільших зіткнень на Донбасі до 24 лютого 2022 року.

Експерт охарактеризував ситуацію в Бахмуті як жахливу, оскільки півкільце поступово стискається і утримання населеного пункту – питання часу.

На думку Жданова, швидше за все, українським військовим доведеться вийти із міста. Однак головне, щоб не стався найгірший сценарій, коли захисникам доведеться прориватися з оточення із бойовими зіткненнями.

Нагадаємо, у Держдепі США озвучили справжні мотиви росіян щодо захоплення Бахмута.

Exit mobile version