На врученні «Оскара» знову не демонструватимуть звернення Зеленського: названі причини

В американській кіноакадемії знову відмовилися додавати до свого показу відеозвернення президента України Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський та "Оскар".

Фото - president.gov.ua

Про те, чому на врученні премії «Оскар» у черговий не бажають надто відриватися від світу кіно та деяких «важливіших проблем», пише «НБН», ґрунтуючись на інформації журналу Variety.

У виданні нагадують, що це вдруге, коли від організаторів премії надходить відмова у бік Києва. При цьому, в Офісі Президента України також офіційно не заявляли щодо повторного бажання Володимира Зеленського віддалено виступити на цій церемонії.

Зазначимо, що раніше відеозвернення Президента України показали на Каннському, Венеціанському та Берлінському кінофестивалях, а також на врученні премії «Золотий глобус», але в американській кіноакадемії навіть не коментували подібну тему журналістам Variety.

Варто нагадати, що у 2022 році проти виступу Володимира Зеленського висловився продюсер церемонії вручення премії «Оскар» – Вілл Пакер. Схоже, що його думка знову переважила: тоді Пакер висловив побоювання — у Голлівуді приділяють надто багато уваги війні в Україні, оскільки вона стосується лише проблем білих, але ігнорують інші конфлікти, «в які втягнуті кольорові люди».

І хоча тепер, як і раніше, не зовсім ясно, які мотиви відмови цього року, можливо, що в «Академії традиційно вважають за краще зосереджуватися лише на вкладі кінематографічної спільноти», і як завгодно, але «триматися якомога далі від чогось політичного».

Раніше ми писали, що у Міноборони Росії пояснили масовану ракетну атаку на Україну «відплатою за тероризм».

Exit mobile version