Контрнаступ армії України: полковник ЗСУ розповів про підготовку та озвучив терміни

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан розповів, на якому етапі підготовка українських захисників до контрнаступу і коли він розпочнеться.

ЗСУ

Фото – informator.ua

В ефірі «24 каналу» Світан озвучив кілька важливих чинників, від яких залежить контрнаступ української армії. Військова операція, за словами експерта, розпочнеться після того, як завершиться підготовка військовослужбовців і ЗСУ отримають усю необхідну зброю та боєприпаси.

Полковник зазначив, що також важливу роль відіграватимуть погодні умови, весняні дощі продовжаться до середини квітня, інформує «НБН».

За словами Світана, контрнаступ ніхто не проводитиме без резервів, які дозволяють утримувати фланг та прориватися на певних напрямках.

Ця підготовка триватиме близько місяця, крім того, із середини квітня знадобиться ще кілька тижнів, щоб поспостерігати за діями ЗС РФ напередодні 9 травня – сакральної для глави Кремля Володимира Путіна дати.

Експерт вважає, що «золотий місяць» для ЗСУ може розпочатися із середини квітня та 9 травня. Українські захисники можуть піти у контрнаступ на двох-трьох напрямках.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський висловився про оборону міста Бахмут Донецької області та про підготовку ЗСУ до контрнаступу.

Exit mobile version