Пригожин втратив доступ до вербування в’язнів: британська розвідка розповіла, як це вплине на «вагнерівців» в Україні

Російський олігарх Євген Пригожин втратив доступ до вербування в'язнів у свою приватну військову кампанію «Вагнер», найманці якої воюють в Україні. Британська розвідка розповіла, як це вплине на бойовиків, які перебувають на фронті.

Євген Пригожин

Фото – tass.ru

В огляді розвідки Великобританії зазначається, що останніми тижнями олігарх, ймовірно, був позбавлений можливості вербувати російських ув’язнених у свою ПВК, як він робив це раніше.

Поповнювати ряди найманців Пригожин не може через постійні конфлікти з керівництвом Міністерства оборони Російської Федерації, інформує «НБН» із посиланням на Twitter-акаунт оборонного відомства Сполученого Королівства.

Відомо, що ПВК з початку березня 2023 року створила на базі спортивних центрів інформаційно-просвітницькі команди як мінімум у 40 населених пунктах по всій РФ. Також вербувальники приходили до середніх шкіл Москви, де роздавали учням «Анкету молодого воїна», щоб зібрати дані про школярів, що зацікавилися.

Британська розвідка зазначає, що нові ініціативи «Вагнера» навряд чи допоможуть компенсувати великі втрати бойовиків в Україні. Крім того, якщо заборона на вербування ув’язнених залишиться чинною, олігарху доведеться знизити інтенсивність або масштаби діяльності найманців на фронті.

Нагадаємо, що раніше Пригожин вкотре поскаржився на «снарядний голод» у «вагнерівців». Олігарх заявив, що йому заблокували усі можливості вирішення проблеми.

Exit mobile version