Пригожин заявив про контрнаступ України на Донецьк: полковник ЗСУ оцінив ймовірність такого сценарію

Полковник ЗСУ у запасі, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан прокоментував заяви російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина щодо можливості здійснення українського контрнаступу на Донецьк.

Окупований Донецьк

Фото – donpress.com

В ефірі «24 каналу» експерт нагадав, що війська України стоять на околицях Донецька майже дев’ять років, зокрема, в Авдіївці та Мар’їнці, інформує «НБН».

Світан підкреслив, що ЗСУ оточують Донецьк великою дугою і українські захисники неодноразово могли зайти до міста – у 2014, 2015, 2018 та навесні-літа 2022 року. Однак на це не було політичної волі Києва.

За словами полковника ЗСУ, до міста українські війська можуть зайти хоч завтра, якщо керівництво країни ухвалить відповідне рішення. Захисники можуть взяти населений пункт у «малі лещата», вийшовши з Авдіївки. Відповідний план було запропоновано ще дев’ять років тому.

Експерт пояснив, що заяви Пригожина про контрнаступ ЗСУ на Донецьк пов’язані з поразками «вагнерівців» у Бахмуті. Українські військові будь-якої миті можуть вийти у бік Білогорівки та відрізати найманців ПВК від ЗС РФ.

Олігарх розуміє, що командувач армії Путіна, глава Генштабу Росії Валерій Герасимов навряд чи відправить війська рятувати його бойовиків. «Вагнерівці» не можуть рухатися на Слов’янськ і не можуть відступити від Бахмута, оскільки Пригожин обіцяв захопити це місто ще півроку тому.

Зазначимо, що проблеми олігарху створить і масове помилування бойовиків-в’язнів ПВК у РФ.

Exit mobile version