В ISW розповіли, чи здатний успішний контрнаступ ЗСУ переконати Путіна змиритися з військовими реаліями

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що кремлівський диктатор Володимир Путін все ще сподівається на перемогу Росії у війні. Аналітики розповіли, чи здатна серія успішних контрнаступів ЗСУ переконати російського президента-агресора змиритися з несприятливими для РФ військовими реаліями.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

У звіті ISW наголошується, що глава Кремля не втрачає надію на перемогу у війні та досягнення її початкових цілей, про що свідчать його постійні зусилля, спрямовані на ведення бойових дій в Україні, повідомляє «НБН».

Експерти зазначають, що ні Україна, ні Захід не переконали російського лідера у тому, що він має розглянути можливість ухвалення компромісного рішення. Навіть колосальні втрати окупаційних сил не переконують диктатора розпочати переговори на умовах, які відрізняються від раніше заявлених Москвою.

ВСУ необхідно показати, що вони можуть зробити те, на що нездатні загарбники, зокрема, змінити реальність за допомогою військових дій. Також армія України має завдати армії Путіна такої шкоди, щоб диктатор та його оточення усвідомили, що вони вже не можуть сподіватися на найкращий результат війни.

Україні потрібні численні великі перемоги, щоб створити перспективу врегулювання конфлікту шляхом переговорного процесу чи примусу глави РФ до прийняття несприятливих військових реалій.

В Інституті вивчення війни вважають, що ЗСУ зможуть досягти успіху за рахунок проведення контрнаступів, проте не відомо, чи зможе лідер росіян будь-коли прийняти той факт, що він не зможе завоювати Україну.

Україна та Захід мають створити військові реалії, щоб припинити війну на умовах, які вони за такого сценарію зможуть фактично нав’язати Москві.

Раніше в ISW заявили, що в РФ тривожно реагують на повідомлення щодо майбутнього українського контрнаступу.

Exit mobile version