Данілов озвучив нюанси щодо «виселення» УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов висловився щодо «виселення» УПЦ МП з Києво-Печерської Лаври, яке має завершитись у середу, 29 березня.

Києво-Печерська лавра

Фото – reuters.com

В ефірі Radio NV чиновник озвучив кілька нюансів щодо того, що УПЦ МП має залишити Лавру, інформує «НБН».

За словами Данілова, незалежно від любові до Бога та відвідування храму, закони України виконуватимуться. Водночас керівництво країни не втручається у те, що стосується церкви.

Секретар РНБО нагадав, що Києво-Печерська Лавра є музеєм, який належить державі. Саме вона вирішуватиме всі питання щодо цього комплексу, а не «якісь окремі люди», які вирішили, що можуть ганьбити закони нашої країни.

Чиновник запевнив, що виселяти церковників Московського патріархату будуть цивілізованим способом, не застосовуючи до них насильство. Він додав, що в УПЦ МП кажуть, що все, що відбувається у світі, – «рука Бога», отже, їм варто не сперечатися з ним, а слухняно перейти в інше місце.

Нагадаємо, що у Кремлі були обурені рішенням про «виселення» УПЦ МП із Лаври. Спікер Путіна Дмитро Пєсков поскаржився, що світова спільнота ніяк не реагує на цю подію.

Exit mobile version