У КМДА пояснили, чому у Києві затягують із закінченням опалювального сезону

У прес-службі заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва пояснили, чому у столиці триває опалювальний сезон.

Опалювальний сезон в Україні

Фото – economics.novyny.live

У відомстві журналістам видання «Вечірній Київ» озвучили причини, через які у столиці затягують із закінченням опалювального сезону, інформує «НБН».

У прес-службі заступника голови КМДА пояснили, що у Києві протягом цього тижня зберігається прохолодна погода з нічними морозами, тому батареї у квартирах жителів столиці залишаються теплими.

Опалювальний сезон у Києві закінчать, як тільки буде стабільне потепління. Журналістам пояснили, що столична система теплопостачання є дуже інертною, саме тому її не можна знову запустити через день після відключення.

В адміністрації додали, що якщо відключити тепло в будинках киян зараз, люди активно використовуватимуть для опалення електроприлади, що підвищить ризик аварійності та перевантаження в мережі.

Нагадаємо, що наступного місяця в Україні підвищать тарифи на електроенергію. Вже відомо, жителі яких регіонів платитимуть за світло більше.

Exit mobile version