У Міноборони озвучили співвідношення втрат ЗСУ та російських окупантів у боях на Донбасі

Заступниця глави Міністерства оборони України Ганна Маляр розповіла про співвідношення втрат ЗСУ та путінських окупаційних військ на Донбасі.

Втрати на війні в Україні

Фото – novynarnia.com

У своєму Telegram-каналі заступниця глави оборонного відомства зазначила, що, на жаль, війна не буває без втрат і одним із головних завдань ведення бойових дій є ліквідація живої сили противника, інформує «НБН».

За словами Маляр, російські окупаційні війська зазнають втрат на фронті в Україні в рази більше, ніж наша армія, враховуючи те, що ЗС РФ мають перевагу у кількості особового складу та озброєння.

Представниця Міноборони зазначила, що набагато більше втрат, ніж у ЗСУ, загарбники зазнавали і під час бойових дій у 2014-2015 роках. Наразі ж коефіцієнт ліквідованих «визволителів» подвоївся.

Маляр додала, що бувають дні, коли співвідношення вбитих у боях на сході країни досягає 1 до 10. Середній коефіцієнт нижчий, проте все ж армія Путіна втрачає набагато більше бійців, ніж українські сили.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков розповів, чому захисники використовують у 5 разів менше боєприпасів, ніж росіяни.

Exit mobile version