Чому представники УПЦ МП не хочуть залишати Києво-Печерську Лавру: пояснення політолога

Політолог Микола Давидюк пояснив, чому представники РПЦ в Україні не хочуть залишати Києво-Печерську Лавру. За словами експерта, священнослужителі УПЦ МП тримаються за монастир із низки причин.

Києво-Печерська лавра

Фото – 24tv.ua

Давидюк переконаний, що представникам Московського патріархату фізично подобається перебувати у Лаврі, тобто жити у центрі столиці. Після «виселення» з монастиря вони стануть «бандою безпритульних».

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Експерт згадав про скандального митрополита Павла, якому дали прізвисько «Паша Мерседес» за розкіш та гедонізм. Очевидно, чому він не хоче розлучатися зі своїм «центральним офісом» і за сумісництвом «готелем».

Московська патріархія не хоче віддавати Лавру, оскільки половина російських «скреп» зав’язана на Києві та цьому монастирі – одній із головних святинь християнства у світі. Кремль наказав церковникам утримати «базу», «політичний офіс» РФ, і вони намагаються виконати розпорядження.

За словами Давидюка, також представники РПЦ в Україні звикли привласнювати чуже, красти та відправляти це до російської столиці, тому вони нічого не хочуть змінювати.

Зазначимо, що у Кремлі назвали незаконним «виселення» УПЦ МП із Лаври. Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що РФ готова «прихистити» церковників Московського патріархату.

Exit mobile version