Контрнаступ ЗСУ: військовий експерт назвав два вирішальні фактори успіху захисників

Військовий експерт Сергій Грабський розповів про два вирішальні фактори успіху весняного контрнаступу Збройних сил України, пояснивши, що може перешкодити великій операції.

ЗСУ

Фото – vesti.ua

В інтерв’ю ТСН.ua Грабський розповів, що успіх контратаки українських військ залежить від двох основних чинників. Просування ЗСУ неможливе без достатньої кількості техніки та боєприпасів, інформує «НБН».

За словами військового експерта, на кінець великого наступу армії України запасів матеріальних засобів не може бути менше ніж 75% від того, з чим починалася контратака.

Для забезпечення стабільності проведення військової операції обсяги, які будуть на початку проведення, потрібно потроїти. Від темпів забезпечення силами та засобами залежатиме просування ЗСУ.

Також успіх контрнаступу багато в чому залежить від якісної підготовки військовослужбовців. Грабський зазначив, що захисникам важливо здобути бойовий досвід, оскільки велику роль в ефективному проведенні операції відіграє фактор готовності, мотивованості та стійкості бійців.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, скільки людей знають де, коли і як проводитимуться масштабні контратаки українських військ.

Exit mobile version