Резніков розповів, як окупанти рятуються від HIMARS і назвав «озброєння мрії» для ЗСУ

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів, що російські окупанти вигадали проти американських РСЗВ HIMARS і яку зброю Київ мріє отримати для ЗСУ від західних партнерів.

Олексій Резніков

Фото – rbc.ua

В інтерв’ю виданню Delfi міністр оборони розповів, що Україна з травня почала отримувати від іноземних союзників озброєння, яке змінює хід гри, наприклад, 155-мм артилерійські системи, РСЗВ та, зокрема, американські HIMARS, інформує «НБН».

Резніков розповів, що це було ключем успіху контрнаступу ЗСУ на Харківщині та Херсонщині, оскільки вони могли завдавати ударів по цілях на відстані 80 км – вражати командні пункти та склади ЗС РФ.

Проте загарбники винесли з цього урок і відтягли цю інфраструктуру на відстань понад 120 км, щоб українські військові не змогли її обстрілювати з HIMARS та інших подібних систем.

Глава Міноборони зазначив, що у зв’язку з цим Україна у пошуку нових рішень і обговорює з союзниками передачу нової техніки та боєприпасів до неї, щоб завдавати ударів по ворожих об’єктах на відстані 120 чи 150 км. Він додав, що мрія – отримати зброю для наших захисників, яка здатна дістати росіян на відстані понад 300 км.

Раніше Резніков пояснив, чому Захід затягує передачу Україні сучасних винищувачів.

Exit mobile version