В ОК «Південь» розповіли, чи очікувати Україні ракетних ударів РФ на Великдень

Глава прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк оцінила ймовірність ракетного обстрілу нашої країни росіянами у головне християнське свято.

Великдень в Україні

Фото – gettyimages.com

В ефірі телеканалу NTA речниця Оперативного командування «Південь» зазначила, що не можна сказати, що Російська Федерація однозначно на Великдень атакує Україну ракетами, інформує «НБН».

За словами Гуменюк, незважаючи на це, у неділю, як і у будь-який інший день, не варто нехтувати повідомленнями про загрозу. Крім того, всім відомо, що росіяни тяжіють до «сакральних» дат.

Глава прес-центру нагадала про удар по Запоріжжю у Вербну неділю 9 квітня та обстріли напередодні Великодня минулого року. Також варто врахувати, що зараз фіксується активність авіації ЗС РФ, і тривалу паузу між ракетними атаками.

Незважаючи на нестачу снарядів, країна-агресор може зробити «прощальний жест», завдавши максимально сильного удару, на який здатна. Також РФ могла відновити запаси дронів-камікадзе, оскільки Україна фіксує активність транспортної авіації з Іранського напрямку.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни розповіли, як Росія спробує використати свято Великодня для досягнення військових цілей щодо України.

Exit mobile version