Найкривавіші бої за останні десятиліття: Череватий розповів про ситуацію в міських забудовах Бахмута

Представник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий розповів про безпрецедентні бої за Бахмут.

Бахмут

Фото — AP News

Про це повідомляє “НБН“, із посиланням на заяву Сергія Череватого в ефірі національного телемарафону.

Так, представник Збройних сил України розповів про те, що зараз у міській забудові Бахмута ведуться найкривавіші бої за останні кілька десятиліть.  За його словами, ворожі війська поставили собі за мету взяти місто за будь-яку ціну, тому роблять багато спроб захопити його, які закінчуються для них вкрай невдало. Українські військові знищують велику кількість сил противника та знижують моральний дух ворога.

Череватий повідомив, що за останню добу війська Російської Федерації завдали по місту близько 158 ударів РСЗВ, артилерії та ракет. Також сталося 17 бойових зіткнень, під час яких українські військові знищили 80 окупантів, а ще 100 було поранено.

Другим після Бахмута за інтенсивністю боїв є напрямок Куп’янськ-Лиман. Там окупанти здійснюють рекордну кількість обстрілів. За останню добу українським військовим вдалося ліквідувати 12 окупантів на цьому напрямку, ще 44 поранені. Також ЗСУ вдалося знищити кілька БМП та танків, серед яких був найновіший Т-90.

Череватий зазначив, що Бахмут — це точка безслав’я для російських військ, оскільки вони вже 9 місяців не можуть захопити його.

Раніше ми писали про те, що мер Слов’янська повідомив оновлені дані щодо поранених і загиблих внаслідок ракетного удару по місту.

Exit mobile version