Пригожин повертає прихильність Путіна: в ISW пояснили, чому Кремль вирішив налагодити стосунки з олігархом

Кремлівський диктатор Володимир Путін нібито змінив своє ставлення до російського олігарха та власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, відновивши допомогу його найманцям на фронті в Україні.

Євген Пригожин

Фото – rbc.ru

Про це у своєму звіті пишуть аналітики ISW, зазначаючи, що олігарх почав повертати собі прихильність російського президента-агресора, інформує «НБН».

Кремль знову почав надавати бойовикам «Вагнера» підкріплення та боєприпаси, крім того, відновив політичне визнання ПВК. Наразі армія Пригожина формує з мобілізованих до трьох мотострілкових бригад, якими планують посилити фланги у Бахмуті Донецької області, де також діють бійці ПДВ РФ.

На думку експертів, потепління відносин Путіна з олігархом – ініціатива кремлівського диктатора. Однак Пригожин може повернути прихильність президента-агресора лише на якийсь час, оскільки лідер росіян розчарований у своїй армії, яка не здійснила захоплення всіх територій Донбасу до 1 березня.

Оскільки регулярні сили російських військ не здатні виконати завдання Путіна, глава РФ вирішив зупинити спроби Міноборони країни-агресора помститися Пригожину, розраховуючи на те, що «вагнерівці» таки досягнуть перемоги в Бахмуті.

Раніше в Інституті вивчення війни розповіли, яку користь від успіху українського контрнаступу розраховує отримати Пригожин.

Exit mobile version