«Друга армія світу» занепадає: аналітики CSIS розповіли, скільки часу РФ зможе продовжувати війну

Американський аналітичний Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) стверджує, що армія Російської Федерації занепадає. Фахівці спрогнозували скільки часу ЗС РФ зможуть продовжувати війну проти України.

Російський окупант

Фото – ru.sputnik.kg

Аналітики CSIS у своєму звіті пишуть про те, що «друга армія світу» слабшає через втрати на полі бою в Україні та санкційний удар західних країн по Російській Федерації.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на CNN.

Експерти зазначають, що путінські окупаційні сили за рік повномасштабної війни втратили майже 10 тисяч одиниць бойової техніки: танків, артилерійських установок, БПЛА та вантажівок. З цієї причини якість ЗС РФ у найближчій перспективі знизиться з погляду передового оснащення.

Зокрема, армія країни-агресора втратила в Україні від 1845 до 3511 танків, найбільше втрат серед модернізованих Т-72Б3. Зараз окупантам доводиться використовувати на фронті радянські Т-55. Щомісяця загарбники загалом втрачають майже 150 танків усіх типів.

Через санкційні обмеження росіяни не можуть отримати запчастини та інструменти для збірки сучасних танків, тому вони ремонтуватимуть свої старі бронемашини. Сумна ситуація і з випуском БПЛА, ракет і засобів радіоелектронної боротьби, для створення яких у РФ немає високотехнологічних компонентів.

У CSIS зазначають, що, незважаючи на такі втрати, «друга армія світу» все ще зберігає чисельну перевагу над українськими військами, маючи великі запаси в резерві.

Це дозволить країні-агресорові вести війну на виснаження протягом наступного року. З цієї причини ЗСУ важливо отримувати від західних союзників озброєння, яке технологічно краще за російське.

Зазначимо, що про терміни закінчення війни в Україні висловився глава Міноборони Великої Британії.

Exit mobile version