Чи може Україна перемогти до кінця року: генерал Ходжес оцінив шанси на швидке завершення війни

Екс-командувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес озвучив оптимістичний прогноз щодо завершення війни. На його думку, Україна може здобути перемогу над РФ до кінця цього року.

Бен Ходжес

Фото – whoswhos.org

Ходжес, коментуючи майбутній контрнаступ українських військ, заявив, що захисники під час цієї масштабної військової операції можуть спробувати перерізати сухопутний коридор РФ на територію Кримського півострова, інформує «НБН» з посиланням на DW.

За словами генерала, українські бійці здатні пробити оборону росіян на вузькому відрізку південного фронту, дійти до Азовського моря та перерізати сухопутний коридор із РФ до Криму, розпочавши ізоляцію півострова. Після ЗСУ можуть завдавати ударів по кримських об’єктах армії Путіна з РСЗВ HIMARS та іншої високоточної далекобійної зброї.

Американський військовий переконаний, що якщо план України буде успішним, вона може здобути перемогу у війні проти держави-терориста вже до кінця цього року. При цьому умовою для досягнення ЗСУ такого блискучого результату є постачання необхідного озброєння Заходом.

Раніше Ходжес пояснив, чому важливо, перш за все звільнити від росіян Крим, а не деокупувати Донбас.

Exit mobile version