Чому росіяни запускають по Україні дрони-камікадзе невеликими партіями: Гуменюк пояснила нову тактику ворога

Глава прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що російські загарбники почали випускати по нашій країні дрони-камікадзе іранського виробництва малими партіями, пояснивши, чому окупанти вирішили змінити тактику.

Наталія Гуменюк

Фото – Наталья Гуменюк/Facebook

В ефірі «24 каналу» речниця Оперативного командування «Південь» розповіла, що ворог останнім часом запускає по Україні БПЛА Shahed невеликими партіями. Росіяни вкотре змінили тактику, інформує «НБН».

За словами Гуменюк, атаки путінських окупаційних сил на нашу країну загалом стали менш масованими, якщо раніше окупанти випускали за раз по 20-25 дронів-камікадзе, то зараз не більше ніж 14-17 безпілотників.

Керівниця прес-центру наголосила, що ці атаки ЗС РФ проводять у дві хвилі, три-чотири БПЛА провокують роботу нашої протиповітряної оборони, а решта прямує безпосередньо в ці місця.

Також росіяни намагаються завдати удару за допомогою Shahed по місцях, де, на їхню думку, захисники зберігають техніку для майбутнього контрнаступу, а також продовжують обстрілювати електропідстанції.

Раніше Гуменюк висловилася про новий курортний сезон у тимчасово окупованому Криму, розповівши, до чого мають звикати громадяни країни-агресора.

Exit mobile version