У Бахмуті загострюється конкуренція між «Вагнером» та іншими ПВК: в ISW розповіли про конфлікти найманців

У Бахмуті Донецької області, на захоплення якого Російська Федерація кидає всі сили, зростає конкуренція між «вагнерівцями» та бойовиками інших приватних військових компаній країни-агресора. Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни розповіли, що відбувається у лавах найманців.

Найманець ПВК "Вагнер"

Фото – PAP/ EPA

У своєму звіті фахівці ISW звернули увагу на конфлікти між бойовиками «Вагнера» та іншими російськими ПВК у Бахмуті. Окупанти новоствореного підрозділу скаржаться, що найманці армії Пригожина погрожують стріляти їм у спини, якщо вони вирішать кинути свої позиції, інформує «НБН».

Експерти нагадали про відеозвернення бойовиків приватної військової компанії РФ «Потік», яка належить «Газпрому», до кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Найманці повідомили, що представники державної енергокомпанії повідомили їм, що вони підписуватимуть контракти з оборонним відомством, проте насправді їх змусили підписати документи з ПВК «Редут». Також бойовики «Потоку» поскаржилися, що найманці армії Пригожина погрожують їх розстріляти, якщо вони дезертують.

Один із «вагнерівців» в інтерв’ю, опублікованому 26 квітня, розповів, що в Бахмуті добровольці «Потоку» вночі втекли з позицій найманців «Вагнера» через дефіцит боєприпасів.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що бойовики армії Пригожина та ЗС РФ почали воювати між собою на Луганщині.

Exit mobile version