Постачання винищувачів F-16 Україні: Резніков пояснив зволікання західних союзників

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков пояснив, чому західні партнери не поспішають передавати нашій країні сучасні американські винищувачі F-16.

Олексій Резніков

Фото – dialog.ua

В ефірі національного телемарафону міністр оборони пояснив зволікання Заходу з наданням нашій армії багатофункціональних винищувачів, зокрема американських бойових літаків F-16, інформує «НБН».

За словами глави оборонного відомства, «що неможливо сьогодні, буде можливим завтра». Він нагадав, що Україна раніше одержала зенітні ракетні комплекси Iris-T, NASAMS, Crotale та наземні системи Samp-T, які вже захищають небо над нашою країною.

Резніков переконаний, що незабаром західні союзники нададуть нашим захисникам бойові літаки четвертого покоління. Партнери не поспішають із передачею винищувачів, оскільки їм доведеться підтримувати їх у належному стані, а також надавати для них снаряди.

Міністр додав, що відправлення такої авіації до України – «найдорожча історія» для Заходу, який свідомо хоче дійти до фінішу – перемоги нашої країни у війні проти Росії.

Зазначимо, що речник Повітряних сил ЗСУ розповів про необхідність армії мати сучасні винищувачі.

Exit mobile version