«Атака» дронів на Кремль: аналітики ISW пояснили, навіщо в РФ інсценували напад

Аналітики американського Інституту вивчення війни пояснили, навіщо в Російській Федерації інсценували атаку дронів на Кремль і звинуватили в інциденті Україну.

Кремль

Фото – uz.sputniknews.ru

У своєму звіті експерти ISW заявили, що в РФ ретельно організували провокацію з БПЛА, щоб Москва могла використати цей інформаційний привід у своїх політичних та військових цілях, інформує «НБН».

За словами фахівців, на тлі суттєвого зміцнення протиповітряної оборони у Москві вибух безпілотника прямо над Кремлем виглядає неправдоподібно. Є кілька ознак, які вказують на те, що «атака» була ретельно організована та проведена всередині країни.

Американські аналітики звернули увагу на те, що представники влади держави-терориста негайно прокоментували інцидент. Кремль традиційно звинуватив у «нападі» Україну і всі офіційні відповіді РФ швидко сформувалися навколо цієї заяви. Якби «теракт» було організовано не у Росії, це стало несподіваною подією для Москви.

Керівництво країни-агресора швидко і послідовно відреагувало на «атаку», і це дозволяє припустити, що в РФ ретельно спланували інцидент напередодні 9 травня, щоб подати населенню війну проти України як щось екзистенційне.

В Інституті вивчення війни припускають, що Кремль може використати цей інформаційний привід, щоб виправдати обмеження святкування 9 травня або його скасування. Також провокація може бути підготовкою для більш масштабної мобілізації росіян.

Нагадаємо, що держсекретар США відреагував на заяви Москви про те, що «атаку» на Кремль було організовано Україною.

Exit mobile version