В ОК «Південь» оцінили ймовірність ракетних атак найближчими днями: який сценарій минулого року може повторитися

Глава прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила про ситуацію в Чорному морі, оцінивши ймовірність ракетних ударів військ Російської Федерації по нашій країні найближчими днями.

Запуск ракети «Калібр»

Фото – facebook.com/mod.mil.rus

В ефірі національного телемарафону керівниця прес-центру розповіла, що на сьогодні путінські окупаційні сили тримають у Чорному морі чотири ракетоносії, які споряджені 32 ракетами типу «Калібр», інформує «НБН».

За словами речниці оперативного командування «Південь», це свідчить, що загарбники не відмовилися від ракетних атак на нашу країну. На її думку, окупанти навряд чи прив’язуватимуть такі обстріли до певних дат, наприклад, улюбленого свята росіян 9 травня.

Гуменюк нагадала, що наразі, на відміну від минулого року, ЗС РФ використовують наступні дні після дат, які вважають визначними. При цьому росіяни непередбачувані й неможливо заздалегідь сказати, коли відбудеться атака.

Глава прес-центру згадала, що 8 та 9 травня 2022 року російські війська атакували тилові регіони і не виключено, що вони можуть це повторити сьогодні чи завтра.

Вона додала, що минулими днями армія Путіна намагалася виснажити нашу протиповітряну оборону, застосовуючи менш точні ракети, і зараз вона може використовувати більш високоточну зброю.

Раніше про посилення агресії РФ на 9 травня висловилася заступниця голови Міністерства оборони Анна Маляр.

Exit mobile version