Заява Пригожина про виведення «вагнерівців» з Бахмута: в ISW розповіли, як олігарх та Кадиров шантажували Міноборони РФ

Російський олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що має намір вивести своїх бойовиків із міста Бахмут Донецької області 10 травня, передавши їхні позиції «кадирівцям». В американському Інституті вивчення війни пояснили, що стоїть за цим скандалом.

Рамзан Кадиров і Євген Пригожин

Фото - kun.uz

У своєму звіті аналітики ISW пишуть, що Пригожину та голові Чечні Рамзану Кадирову вдалося змусити главу Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова відновити постачання артилерійських снарядів «армії» олігарха в Україні, інформує «НБН».

Заява «кухаря Путіна» про відступ його найманців із Бахмута 10 травня принципово не змінила позицію оборонного відомства Росії щодо постачання боєприпасів для «вагнерівців».

Однак погрози Кадирова перекинути його бойовиків до Бахмуту, мабуть, шантажували військове командування РФ, щоб воно виділило ПВК снаряди та зброю. Незабаром олігарх одержав від Міноборони Росії відповідний документ.

Глава Чечні звернувся до російського диктатора Володимира Путіна, щоб він наказав голові оборонного відомства Сергію Шойгу та директору Федеральної служби Росгвардії Віктору Золотову дозволити перекидання «кадирівців» з інших напрямків на позиції найманців Пригожина в Бахмуті.

Виведення підрозділів «Ахмат» із інших зон фронту становило небезпеку для оборонних рубежів путінських військ, тому глава Кремля та командування окупантів не пішли на такий ризик.

Раніше американські аналітики розповіли, кого Пригожин і Кадиров вирішили зробити крайнім у невдачах із захоплення Бахмута.

Exit mobile version