Відступ «вагнерівців» із Бахмута: в ISW пояснили, чому Пригожин не виконав свою погрозу щодо виведення військ

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чому російський олігарх, власник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин не вивів своїх найманців із міста Бахмут Донецької області.

Євген Пригожин

Фото – plus.telegraf.com.ua

У своєму звіті експерти ISW розповіли, чому «кухар Путіна» не виконав свої погрози щодо виведення бойовиків ПВК з Бахмута, інформує «НБН».

Американські аналітики зазначають, що олігарх використав 9 травня, щоб висміяти кремлівського диктатора Володимира Путіна. Обговорюючи «снарядний голод» та перспективи РФ в Україні, власник «Вагнера» згадав постать «щасливого дідуся», який вважає себе добрим.

Раніше Пригожин анонсував вихід своєї «армії» з Бахмута 10 травня, проте пізніше він заявив, що бойовики продовжать боротьбу за місто і відстоюватимуть свої вимоги протягом кількох днів.

В Інституті вивчення війни вважають, що невиконання погроз про відступ найманців говорить про розуміння Пригожиним своєї залежності від оборонного відомства РФ.

«Кухар Путіна» шантажував Міноборони країни-агресора, розраховуючи, що воно підкориться його вимогам і змінить пріоритети наступу на Бахмут і він зможе самостійно заявити про перемогу в місті.

Однак олігарху стало зрозуміло, що він не зможе зараз виконати свій ультиматум, оскільки оборонне відомство РФ не має наміру відмовлятися від своїх цілей для регулярних військ армії Путіна.

Раніше у ЗСУ пояснили, чому за висловлюваннями Пригожина мають стежити не лише розвідники, а й психіатри.

Exit mobile version