Міноборони РФ визнало контратаки ЗСУ у Бахмуті: в ISW розповіли, що стоїть за реакцією відомства

В Інституті вивчення війни заявили, що путінські окупаційні сили під Бахмутом Донецької області є вразливими для контратак українських військ. Реакція російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина та Міноборони РФ свідчить про паніку.

Міноборони РФ

Фото – Aleksander Nemenov/AFP

Американські аналітики у своєму звіті пишуть, що до січня 2023 року оборонне відомство РФ могло докладати більше зусиль для досягнення цілей на Бахмутському напрямку, що спонукало «кухаря Путіна» активізувати зусилля в Бахмуті та Соледарі, інформує «НБН».

У ISW нагадали, що у березні та квітні Міноборони Росії виділило більше ресурсів для захоплення Бахмута. У район міста були направлені мобілізовані резервісти, ПДВ та танки Т-90.

24 квітня олігарх поскаржився на те, що військове керівництво РФ розгорнуло «нерегулярні деградуючі» підрозділи для утримання флангів у місті, які не здатні виконати навіть це завдання.

Експерти дійшли висновку, що фланги тут і на інших ділянках фронту, мабуть, уразливі для контратак захисників. Це свідчить про те, що українським бійцям більше не загрожує оточення, і вони можуть організовано відійти з загрозливих районів.

У повідомленні сказано, що ЗСУ, ймовірно, у локальних атаках під містом змогли прорвати деякі оборонні лінії загарбників. Після цього Пригожин заявив, що армія України перейшла до контрнаступу, крім того, оборонне відомство РФ надто швидко визнало контратаки захисників.

В Інституті вивчення війни не сумніваються, що реакція власника ПВК та Міноборони Росії свідчить про посилення паніки в інформаційному просторі країни-агресора напередодні контрнаступу ЗСУ. «Кухар Путіна» та військове керівництво РФ стурбовані тим, що Кремль розпорядився не зменшувати успіхи України.

Раніше Зеленський прокоментував погрози Пригожина вивести своїх найманців із Бахмута.

Exit mobile version