Чи чекати нового вторгнення на північ України: у ДПСУ висловилися про зміну кількості окупантів у Білорусі

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, чи є загроза вторгнення в нашу країну з території Республіки Білорусь і яка кількість російських окупантів дислокується там на даний момент.

ДПСУ

Фото – radiosvoboda.org

В ефірі національного телемарафону представник Держприкордонслужби повідомив, що ситуація на кордоні з РБ залишається повністю контрольованою, запевнивши, що окупанти не матимуть змоги прорвати українську оборону на півночі країни, інформує «НБН».

Спікер ДПСУ розповів, що наразі на білоруській території кількість путінських солдатів значно нижча, ніж була кілька місяців тому. Раніше в РБ дислокувалися 10-11 тисяч російських загарбників, сьогодні їх близько 2,5 тисячі.

За словами Демченка, після проходження підготовки в Білорусі військових РФ повертають на територію країни-агресора, звідки їх, ймовірно, перекинуть на схід України для поповнення сил армії Путіна. Крім того, командування окупантів виводить підрозділи з РБ, проте не відправляє нових солдатів на полігони.

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв оцінив загрозу вторгнення на північ нашої країни з території Росії та Білорусі.

Exit mobile version