Пригожин визнав, що ЗСУ стали однією з найсильніших армій світу: олігарх розповів, як РФ «прославила» Україну

Російський олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що Збройні сили України – одна з найсильніших армій світу, при цьому назвав «найкращу» армію.

Євген Пригожин

Фото – rferl.org

В інтерв’ю прокремлівському політтехнологу Костянтину Долгову «кухар Путіна» заявив, що Україна тепер має одну з найсильніших армій світу, зазначивши, що при цьому «першою армією у світі» є його ПВК, інформує «НБН».

За словами олігарха, Україна «була просто колишньою республікою СРСР», а зараз РФ «зробила її нацією, найвідомішою у світі», «легітимізувавши» країну.

Пригожин, говорячи про демілітаризацію України, зазначив, що росіяни не виконали цієї мети так званої «СВО», а навпаки сприяли посиленню армії сусідньої держави.

Незважаючи на провал військових планів РФ, «кухар Путіна» переконаний, що перша армія у світі – ПВК «Вагнер». Це він обґрунтував тим, що його найманці «воювали скрізь і перемагали завжди та всіх».

Олігарх додав, що проблема ЗС РФ – голова Міноборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов, які «своїм рішенням блокували все». Пригожин запропонував їх замінити путінськими генералами Михайлом Мізінцевим та Сергієм Суровікіним.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розкрили план Пригожина для його ПВК на час українського контрнаступу.

Exit mobile version