Київ атакували тричі за два дні: військовий назвав мету серії ударів РФ по столиці

В останні два дні, 28 та 29 травня, країна-агресор влаштувала столиці України потрійне випробування. Путінські окупаційні сили спрямовували на Київ іранські дрони-камікадзе, крилаті ракети повітряного базування та балістичні ракети.

Київ

Фото – AP Photo / Andrew Kravchenko

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман у коментарі виданню Оbozrevatel пояснив, чому путінські війська тричі за два дні атакували Київ, інформує «НБН».

За його словами, російські загарбники за допомогою двох нічних атак на столицю не досягли бажаного результату, тому завдали нового удару вже вдень 29 травня.

Гетьман зазначив, що вночі ЗС РФ випускали іранські БПЛА, щоб перевірити нашу протиповітряну оборону. Після окупанти вдарили крилатими ракетами повітряного базування Х-101 та Х-555, щоб побачити, чи працює українська ППО по цим класах ракет.

Вдень 29 травня армія Путіна здійснила обстріл уже балістичними ракетами, ймовірно, «Іскандер-М» та «Іскандер-К», щоб також перевірити можливості нашої протиповітряної оборони.

Майор нагадав, що росіяни тривалий час не застосовували потужні ракети «Іскандер» по Україні. Таке озброєння важко перехопити, проте системи IRIS-T та Patriot, передані західними союзниками, дозволяють це робити.

Зазначимо, що сьогодні вночі, 30 травня, РФ атакувала столицю дронами-камікадзе. Мер Києва Віталій Кличко повідомив про наслідки удару.

Exit mobile version