Конфронтація Пригожина з Міноборони РФ: британська розвідка вказала на проблему Шойгу

Розвідка Великобританії прокоментувала розвиток конфлікту між російським олігархом, власником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним та Міністерством оборони РФ, вказавши на проблему, яку «кухар Путіна» створив для Сергія Шойгу.

Євген Пригожин та Сергій Шойгу

Фото – 24tv.ua

У своєму звіті розвідка Сполученого Королівства стверджує, що ватажок «вагнерівців» пішов на загострення конфлікту з оборонним відомством країни-агресора у незручний момент для Шойгу.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт Міноборони Великобританії.

Міністерство оборони РФ вимагало від ПВК та інших «добровольчих формувань» підписати з ним контракти до 1 липня. Реагуючи на ультиматум, олігарх надав відомству контракт власної розробки, заявивши, що він очікує на відповідь.

Британська розвідка зазначає, що текст документа «кухаря Путіна» не було оприлюднено, проте сам факт передачі контракту до міністерства свідчить про підвищення ставок Пригожиним та його чергову спробу підірвати авторитет військового керівництва Росії.

Для оборонного відомства такий виклик із боку власника «Вагнера» став чутливим на фоні боротьби з українським контрнаступом.

Нагадаємо, що на початку місяця «кухар Путіна» висунув ультиматум Міноборони РФ, пригрозивши прийти на «Рубльовку».

Exit mobile version