У США закликали передати Україні «Залізний купол»: Ігнат відреагував жартом на ініціативу сенаторів

Американські сенатори у спільній заяві закликали передати українській армії одну з батарей системи ПРО «Залізний купол» виробництва Ізраїлю. Спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат відреагував на ініціативу законодавців США.

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

Сенатори США від обох партій виступили за передачу Україні однієї батареї системи протиракетної оборони ізраїльського виробництва. Полковник наголосив, що незрозуміло, як цю ініціативу можна реалізувати.

Спікер Повітряних сил пояснив, що «Залізний купол» – одна цільна система і якщо її передавати нашій країні, то весь комплекс одразу, інформує «НБН» з посиланням на LIGA.net.

Військовий пожартував, запропонувавши Америці відправити Україні новітній комплекс протиповітряної оборони «Праща Давида», який також називають «Чарівна паличка». Він висловив сумнів у тому, що наша країна будь-коли отримає ізраїльські системи протиповітряної чи протиракетної оборони.

Раніше Ігнат повідомляв, що систем ППО для захисту всіх українських регіонів не вистачає, вказавши на техніку, яка б могла посилити оборону країни.

Exit mobile version