Загроза теракту на ЗАЕС: в ISW оцінили ризик підриву станції, вказавши на цілі провокації РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили ризик теракту ЗС РФ на Запорізькій атомній електростанції. Американські аналітики вказали на головну мету Російської Федерації.

Запорізька АЕС

Фото – ria.ru

У звіті ISW наголошується, що у вівторок, 4 липня, офіційні особи України та РФ загострили риторику навколо ситуації на замінованій окупантами Запорізькій АЕС, інформує «НБН».

Експерти звернули увагу на те, що росіяни зосередилися на звинуваченні Києва у безвідповідальних діях довкола станції, створюючи умови для можливої атаки під українським прапором.

На думку американських аналітиків, малоймовірно, що зараз РФ наважиться підірвати ЗАЕС. При цьому, у разі теракту, реактори не будуть пошкоджені, швидше за окупанти спробують створити видимість того, що ЗСУ нібито їх обстріляли.

В Інституті вивчення війни пояснили, що провокаційні заяви російської сторони та ймовірність провокації на станції – частина широкої інформаційної операції РФ. Москва хоче звинуватити Київ у безвідповідальності на АЕС напередодні саміту НАТО у Вільнюсі та переконати сили оборони відмовитися від ведення контрнаступу на Запорізькому напрямку.

Раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що може врятувати Запорізьку АЕС від найгіршого сценарію.

Exit mobile version