Буданов розкрив невідомі подробиці «заколоту» Пригожина: до якого стратегічного об’єкту у Воронежі дісталася ПВК

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов розкрив, до якого стратегічного об'єкту у Воронежі підійшли найманці армії Євгена Пригожина під час «маршу справедливості» ПВК «Вагнер» у РФ.

Кирило Буданов

Фото – rbc.ua

Агентство Reuters у своєму матеріалі зазначає, що з відеозаписів та інтерв’ю з росіянами стало відомо, що під час походу «вагнерівців» на Москву, частина військових машин ПВК перестала рухатися на північ, повернувши по шосе на схід, інформує «НБН».

За словами глави ГУР МОУ, найманці Пригожина вирушили до бази ЗС РФ «Воронеж-45», де країна-агресор зберігає ядерну зброю. Буданов стверджує, що бойовики «Вагнера» дійшли до стратегічного об’єкта, проте потрапити у технічну частину не змогли через зачинені двері.

Начальник військової розвідки уточнив, що росіяни на базі у Воронежі зберігають невеликі ядерні пристрої, які можуть поміститись у рюкзак. Інцидент викликав серйозне занепокоєння у США.

При цьому в Білому домі не змогли підтвердити інформацію про те, що російське ядерне озброєння було в небезпеці під час «повстання» армії Пригожина.

Раніше Буданов висловився щодо рівня життя у тимчасово захоплених регіонах України після приходу російських окупантів.

Exit mobile version