Може вибухнути будь-якої миті – глава Міненергетики повідомив про ситуацію на Запорізькій АЕС

Глава Міністерства енергетики Герман Галущенко розповів про ситуацію на окупованій російськими військами Запорізькій атомній електростанції. За його словами, катастрофа може статися будь-якої миті.

Окупована ЗАЕС

Фото – gettyimages.com

У коментарі американському виданню Politico Галущенко заявив, що ситуація на Запорізькій АЕС критична, оскільки Київ не має даних про те, що саме там відбувається, адже РФ відключила Україну від систем моніторингу безпеки, інформує «НБН».

За словами міністра енергетики, міни, які розмістили у приміщеннях станції російські загарбники, можуть вибухнути будь-якої миті. Керівництво країни довіряє військовій розвідці та місії МАГАТЕ, проте відсутність контролю над ЗАЕС викликає тривогу.

Галущенко нагадав, що досі з огляду на загрозу підриву станції на ядерну енергетику країни-агресора не наклали санкції. Крім цього, експерти МАГАТЕ залишаються «хитким гарантом» того, що вдасться уникнути катастрофи.

Глава Міненергетики не виключає, що загарбники можуть спробувати влаштувати диверсію на Запорізькій АЕС, щоб зірвати український контрнаступ.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, як «визволителі» намагаються схилити працівників ЗАЕС до співпраці.

Exit mobile version