Більшість жителів РФ – сталіністи: соцопитування КМІС показало, скільки прихильників «вождя народів» залишилося в Україні

У країні-агресорі переважна більшість громадян позитивно ставляться до правителя СРСР Йосипа Сталіна. Фахівці Київського міжнародного інституту соціології з'ясували, чи є прихильники «вождя народів» в Україні.

Йосип Сталін

Фото – ria.ru

Соціологи КМІС з 26 травня по 5 червня провели опитування серед 984 громадян України щодо їхнього ставлення до засновника тоталітарної диктатури в СРСР Йосипа Сталіна, інформує «НБН».

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну влітку минулого року 64% опитаних заявили про негативне ставлення до «вождя народів». Результати нового дослідження демонструють, що зараз цей показник становить 61% за рахунок збільшення кількості байдужих респондентів до 26%. Позитивно сприймають Сталіна лише 4% громадян.

Також соціологи КМІС показали дані опитування російського «Левада-Центру» щодо ставлення до радянського диктатора жителів РФ. Результати показали, що в країні-агресорі кількість сталіністів між 2012 та 2023 роками зросла з 28% до 63%.

Раніше соцопитування Центру Разумкова показало, скільки громадян України мріють про відродження Радянського Союзу.

Exit mobile version