Ефективність бойових літаків РФ в Україні знижується: британська розвідка розповіла про проблеми тактичної авіації окупантів

Розвідка Великобританії розповіла про проблеми країни-агресора із тактичною авіацією путінських окупаційних сил на війні проти України.

Авіація ЗС РФ

Фото – rostec.ru

Британська розвідка заявила, що держава-терорист залучає велику кількість ресурсів для підтримки своїх наземних операцій, але не може досягти вирішального оперативного ефекту.

Про це інформує «НБН» із посиланням на звіт Міністерства оборони Сполученого Королівства у Twitter.

Зокрема, як сказано у зведенні, фронтова авіація країни-агресора здійснює протягом літа понад сотню вильотів на добу, але змушена обмежуватись повітряним простором над тимчасово захопленими українськими регіонами. Окупанти побоюються, що ППО ЗСУ зіб’є їхні літаки та гелікоптери.

У відомстві зазначили, що росіяни для вирішення цієї проблеми почали застосовувати під час атак на Україну бомби вільного падіння з насадками для збільшення дальності, проте це не приносить загарбникам бажаного результату.

Розвідка Великобританії констатувала, що гелікоптери ЗС РФ були ефективними на початку контрнаступу українських військ у червні, проте зараз ефективність тактичної авіації армії Путіна стабільно знижується.

Раніше у Міноборони Сполученого Королівства розповіли, скільки десантників втратили російські війська з початку повномасштабної війни в Україні.

Exit mobile version